sâmbătă, 12 octombrie 2013

Festivalul National al Sanselor Tale

Festivalul Naţional al Şanselor TalePDFImprimareEmail
“Festivalul Naţional al Şanselor Tale”, cunoscut în intreaga lume ca “Adult Learners’ Week”, se înscrie într-o amplă mişcare de dezvoltare a Europei ca spaţiu comun al învăţării, precum şi al promovării dialogului intercultural şi al creşterii gradului de conştientizare a diversităţii culturale bazate pe valori comune.
“Festivalul Naţional al Şanselor Tale” este o manifestare naţională, coordonată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi organizată la nivel local de inspectoratele judeţene şcolare în colaborare cu actori locali: consiliile judeţene, primăriile municipiilor/oraşelor/comunelor, casele de cultură, casele corpului didactic, agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă, universităţi, unităţi şcolare, ONG-uri etc.
               
Pe parcursul festivalului, timp de o săptămână, se desfăşoară intensiv activităţi diverse, menite să-i motiveze pe adulţi să înveţe continuu, familiarizându-i cu oportunităţi de învăţare, conştientizându-i asupra necesităţii de a învăţa, precum şi a beneficiilor învăţării.
Scopul festivalului este acela de a promova, recunoaşte oficial şi implementa conceptului european de „învăţare pe tot parcursul vieţii” (Lifelong Learning), prin încurajarea şi celebrarea învăţării la vârsta adultă.
Beneficiari ai acestui festival sunt toţi cetăţenii:
·         Publicul de toate vârstele
·         Minorităţi etnice
·         Studenţi, absolvenţi
·         Grupuri dezavantajate
·         Specialişti în domeniul educaţiei (formale şi non-formale)





În perioada 18-24 noiembrie 2013 se va desfășura a XIV-a ediție a „Festivalului Național al Șanselor Tale” sub genericul „Cetățean român – cetățean european”.Astept propuneri!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.